Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii
0
Back To Top
click aici:  REDUCERI 10-24%
01 Noiembrie - 15 Noiembrie 2024
(reduceri pe Autori, pe Edituri și pe Categorii)

 
​Comenzi peste 150 lei > transport gratuit
   Comenzi peste 350 lei > reducere 15%
0
Subcategorii
Biblia sau Sfânta Scriptură Credința Ortodoxă Ascetica şi mistica ortodoxă Liturgică. Pastorală. Locuri sfinte Biserica şi lumea ISTORIE - Politică - Sociologie Cărți pentru COPII Minte sănătoasă în corp sănătos Timpul liber (turism, literatură) EDUCAȚIE. Ştiinţă. Afaceri. SENSUL VIEȚII Idei de CADOURI (reduceri 10-24%) Diverse
Descarca oferte:
Oferta cărți PDF (alfabetic)
Oferte XLS (pe categorii): Cărți / Ob.bis.
Oferta Ed.Agaton: XLS

BNR:1 EUR=4.9767 LEI   1 USD=4.578 LEI

 

 

 

 

 

Inteligenta culinara


Arta de a manca sanatos (si cu adevarat bine)
Cuprins si Rasfoire
Autor: Peter Kaminsky

Editura Curtea Veche
Categorie: REȚETE sănătoase si de post (H2) (H2)
2016
272 pagini
22x15
345 grame
ISBN: 9786065888579
Cod produs: 74282
Stoc limitat
PRET: 35 RON



Prezentare Inteligenta culinara:


Peter Kaminsky, expert în arta culinară, ne destăinuie cum a slăbit aproape 20 de kilograme și cum și-a menținut greutatea, iar asta preocupându-se de mâncarea bună chiar mai mult – necum mai puțin!
Ideea de a ne hrăni sănătos echivalează, pentru mulți, cu supliciul unei mâncări anoste, lipsite de gust, cu strădania de a număra permanent caloriile – în general, cu renunțarea la orice bucurie. Alteori, considerăm sarcina de a ne găti preparate deosebite ca fiind un lux, un răsfăț ce ne depășește mijloacele financiare sau abilitățile în bucătărie.
Acum, Peter Kaminsky – care a scris cărți de bucate alături de maeștri bucătari celebri, ca Daniel Boulud, dar și de amatori într-ale gătitului, precum legenda fotbalului american John Madden – ne demonstrează că oricine are putința de a se delecta cu mâncare absolut savuroasă, fără a fi străbătut de fiori reci gândindu-se la dimensiunea taliei.
Cu doar câțiva ani în urmă, Kaminsky se găsea în fața unei alegeri dificile: să slăbească – ori să accepte consecințele stilului său de viață? Ca scriitor culinar hedonist și cronicar de restaurant la reviste de prestigiu, și-a petrecut peste două decenii într-un nesfârșit festin regesc. În mod previzibil, au urmat obezitatea și iminența unui diabet. Situația trebuia să se schimbe. Dar cum putea el, în ciuda chemării irepresibile către plăcerile mesei, să mănânce sănătos, nerenunțând totuși la acele delicii care dau farmecul vieții?

În cartea de față, Kaminsky ne face părtași la modul în care și-a recăpătat silueta zveltă din tinerețe. Incontestabil, experiența personală și profesională îi conferă autoritatea de a ne sfătui cum să procedăm în diverse împrejurări, pentru a mânca într-un mod care să nu ne afecteze sănătatea, dar fără a sacrifica desfătarea cu mese încântătoare și fără a ne supune la penitențele impuse de o dietă alimentară strictă, prestabilită.
Din Inteligența culinară aflăm, în câțiva pași concreți, cum să procedăm în privința meniurilor de fiecare zi: gândind înainte de a mânca, alegând ingrediente de calitate, înțelegând rolul jucat de arome și făcând efortul de a găti. Pe de altă parte, autorul ne avertizează la ce trebuie să renunțăm (mai cu seamă la preparatele de tip fast-food) sau la ce putem savura cu moderație (deserturile și alcoolul).
Nu în ultimul rând, ne arată cum să ispitim papilele gustative prin creșterea la maximum a „gustului per calorie“ – un concept ingenios, creat de el – și ne lămurește că, dacă alegem alimente de calitate, cu arome apetisante, ne vom sătura cu porții mai reduse. A mânca animați de plăcere înseamnă a mânca pentru o viață lungă – este crezul său.
Dincolo de toate acestea, întâmplările inedite din peregrinările cu tentă gastronomică ale autorului prin America zilelor noastre, scrise într-o manieră cuceritoare, pline de un umor fin, sunt alte... delicii memorabile pe care ni le oferă Peter Kaminsky.

„A mânca echilibrat nu înseamnă, sub nicio formă, a face compromisuri în privința ingredientelor fantastice și a meselor savuroase – crede Kaminsky. Iată un îndrumar grozav, din care aflăm cum putem obține beneficii maxime din hrana noastră.“

Jamie Oliver

„Dacă nu vreți să vă confruntați cu epidemia de obezitate și diabet din ziua de azi, nu ratați această carte. Epicurianul Peter Kaminsky a slăbit creându-și o doctrină culinară cu rădăcini adânci în aromă, un concept personal ce nu exclude mesele delicioase, hrănitoare. O călăuză antrenantă care ne arată cum hedonismul și sănătatea pot coexista într-un mod fericit.“

Dr. Arthur Agatston, specialist în cardiologie preventivă, creator al dietei South Beach


„Inteligența culinară a lui Kaminsky este manualul fundamental al gurmandului. Plin de vervă și spirit, abundă în sfaturi istețe pentru o nouă generație de consumatori conștienți. (...) Cartea va schimba pentru totdeauna viziunea noastră asupra mâncării și, fără îndoială, ne va ajuta să o privim cu mai multă grijă, cruțând atât sănătatea proprie, cât și pe cea a planetei.“

Gail Simmons, expert culinar, autor de cărți de bucate și personalitate media

Cuprins si Rasfoire
Cele mai noi produse din aceeasi categorie
mobilpay visa si mastercard visa mastercard edenred

www.agaton.ro


ANPC-SAL ANPC-SOL