Retete de Paula Soiman
Ilustratii de Cristina Tudose
Cartea de bucate îşi propune să aducă în atenţia cititorilor reţete din perioada Belle Époque, folosite în casele boierilor români, adaptate la gusturile şi obiceiurile culinare ale cititorilor contemporani. La acestea se adaugă reţete inspirate din alte bucătării (mediteraneană, orientală etc), care de asemenea au fost adaptate specificului românesc. Colecţia de reţete este completată de sfaturi şi idei practice privind organizarea bucătăriei, alcătuirea unui meniu şi aranjarea mesei. Întreaga carte îşi propune să se înscrie pe direcţia unui stil de viaţă sănătos, fără semipreparate, fast-food şi alte obiceiuri asemănătoare. Considerăm că oamenii contemporani, agresaţi şi afectaţi de stresul lumii moderne, au nevoie de o alimentaţie corectă, sănătoasă, iar modelul nostru este perioada Belle Époque. Alcătuirea unei cărţi de bucate care să reflecte experienţa dobândită în cei mai bine de 5 ani de funcţionare este un pas firesc pentru echipa de la Castelul Miclăuşeni.
Harta site