Sarbatorile sunt printre cele mai placute momente din viata noastra, fiind legate de traditii religioase si culturale sau marcand clipe de neuitat pentru membrii familiei si prietenii dragi.
Orice masa festiva se incheie cu platouri de deserturi frumos aranjate, frumos colorate, frumos ornate, dar mai ales delicioase. Cartea contine retete de fursecuri, prajituri, tarte, placinte, cozonaci, pasca, inghetate, torturi si bauturi festive. Mireasma sublima a cozonacilor insoteste obligatoriu Craciunul si Pastele la toti romanii. Sarbatoarea pascala aduce in plus traditionala pasca, cu umpluturile delicioase. Torturile – etajate sau simple, cu ciocolata sau cu frisca, cu fructe sau cu crema – sunt nelipsite de la nicio masa festiva.
Toate preparatele, dar cu deosebire deserturile, sunt mai intai „mancate din ochi” si abia apoi intervin si celelalte simturi. De aceea autorii ofera multe sugestii pentru decorare si sfaturi practice, astfel incat cele mai spectaculoase deserturi de casa sa devina cu adevarat accesibile tuturor cititorilor
Harta site