Cuvânt înainte / 7
Introducere / 11
Capitolul I . Sângele /17
1.1. Descriere generală. Compoziţie / 17
1.2. Funcţiile sângelui / 19
1.3. Limfa şi sistemul circulator limfatic / 21
1.4. Grupa de sânge / 22
1.5. Antigenele specifice grupei de sânge şi sistemul imunitar / 30
1.6. Aglutinogenii şi alimentele / 32
1.7. Grupa de sânge şi modul individual de viaţă / 34
Capitolul II. Alimentaţia sănătoasă la grupa de sânge AB-IV / 40
2.1. Bazele biochimice ale alimentaţiei în general / 40
2.2. Alimentaţia sănătoasă la AB sangvini / 59
2.3. Rolul suplimentelor nutritive / 77
Capitolul III. Metabolismul la grupa de sânge AB-IV / 82
3.1. Consideraţii generale /82
3.2. Asigurarea echilibrului metabolic / 84
3.3. Greutatea corporală optimă / 86
3.4. Sedentarism – activitate fizică / 90
3.5. Surmenaj, relaxare şi rezistenţă la stres / 94
Capitolul IV. Sănătatea la grupa de sânge AB-IV / 101
4.1. Consideraţii generale / 101
4.2. Predispoziţia la boli / 103
4.3. Plantele medicinale benefice / 108
4.4. Longevitatea / 116
Capitolul V. Comportamentul psihologic la grupa de sânge AB-IV / 123
5.1. Personalitatea individuală / 123
5.2. Dragostea şi afinităţi sentimentale cu alte grupe de sânge / 128
Capitolul VI. Exemple de caz, cu aprecieri personale / 131
6.1. Ing. Leonida Bărbulescu, inginer, om de afaceri, Săftica, Jud. Ilfov / 131
6.2. Daniel Ţigleanu, moderator TvSat, Râmnicu Sărat, jud. Buzău / 135
6.3. Barbu George, pensionar, Râmnicu-Sărat, jud. Buzău / 138
Epilog / 141
Anexa 1. Index cu termeni medicali utilizaţi în lucrare / 145
Anexa 2. Index cu calorii consumate / minut în diferite activităţi / 148
Anexa 3. Index cu natura alimentelor (alcaline – acide) / 150
Anexa 4. Index cu natura alimentelor (constipante-laxative) / 153
Anexa 5. Tabel cu proprietăţile biochimice şi terapeutice ale principalelor fructe din România / 154
Bibliografie selectivă / 156
Harta site